לפני כשבוע אזכרתי ברשומה קודמת אחזור של גרנולה כתוצאה מזיהום ב-Salmonella. בימים האחרונים מדווח בכלי תקשורת (בעיקר כלכליים) שונים (theMarker, כלכליסט) על אחזור מסיבי, של אלפי מוצרים שתוסף מזון צמחי לשיפור והדגשת טעם, חלבון המכונה HVP - Acid-hydrolyzed vegetable protein, שהוסף לכולם, הזדהם ב-Salmonella tennessee. סוגי המוצרים שחלבון זה מוסף להם הם מרקים, רטבים, נקניקיות וחטיפים. לא ידוע על מקרי מחלה כתוצאה מצריכת המוצרים האלה.
ה-HVP המזוהם יוצר במפעל Basic Food Flavors בלאס וגאס שבמדינת נוואדה. משתמשים בו חברות ענק כפפסיקו, נסטלה, מקורמיק ופרוקטר אנד גמבל. חברות ענק אלה החלו להחזיר מוצרים, אך חברות נוספות המשתמשות בתוסף צפויות גם הן לאחזר את מוצריהן. מוצרים נגועים של חברות אלה, כפי שידוע עד עכשיו, אינם מיובאים לישראל.
ארוע דומה, עם אותו זן סלמונלה, היה ב-2006/7, אז דווח על 628 חולים כתוצאה מצריכה של חמאת בוטנים של מפעל מסויים. במקרה זה האחזור התבצע לאחר גילוי מרבית החולים, ואכן לאחריו, פחתו בצורה משמעותית המקרים הנוספים.
ה-HVP המזוהם יוצר במפעל Basic Food Flavors בלאס וגאס שבמדינת נוואדה. משתמשים בו חברות ענק כפפסיקו, נסטלה, מקורמיק ופרוקטר אנד גמבל. חברות ענק אלה החלו להחזיר מוצרים, אך חברות נוספות המשתמשות בתוסף צפויות גם הן לאחזר את מוצריהן. מוצרים נגועים של חברות אלה, כפי שידוע עד עכשיו, אינם מיובאים לישראל.
ארוע דומה, עם אותו זן סלמונלה, היה ב-2006/7, אז דווח על 628 חולים כתוצאה מצריכה של חמאת בוטנים של מפעל מסויים. במקרה זה האחזור התבצע לאחר גילוי מרבית החולים, ואכן לאחריו, פחתו בצורה משמעותית המקרים הנוספים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה