יוזמה ברוכה של משרד הבריאות שהחלה ב-2017, יצאה סוף-סוף לפועל ב-15 במרץ השנה, לאחר שה"חוק להנגשת מידע ופנקס חיסונים דיגיטלי למחוסן", המאפשר אותה, נחקק בספטמבר 2024 ונכנס לתוקף.
את החוק, בשמו הרשמי "תיקון לפקודת בריאות העם 43" יזמו חברי הכנסת אליהו ברוכי ו-ואליד אלהואשלה והוא קודם במהירות ראויה לציון על-ידי וועדת הבריאות של הכנסת בראשות ח"כ יונתן משריקי.
חוק זה הוא חלק מחוק החיסונים אותו יזמה עמותת מדעת שאושר בקריאה ראשונה בשנת 2019 ולא הושלם בגלל נפילת הממשלה ופיזור הכנסת.
לכל אחד מאיתנו (וגם לצוות הרפואי המטפל בנו) יש עכשיו גישה באתר הממשלתי למאגר החיסונים הלאומי, לכל החיסונים שחוסנו בהם בכל סוגי המרפאות: בטיפת חלב, בקופות החולים, בבתי החולים ומרפאות חרום אחרות, בצבא, בבתי הספר ובמרפאות המטיילים. החוק מחייב עכשיו, את כל המרפאות האלה, להזין את נתוני החיסונים למאגר עד 72 שעות מביצועם.
![]() |
חיסונים Prefeitura de Itapevi, Wikimedia Commons |
גם חיסונים שבוצעו לפני כניסת החוק יוזנו בהמשך למאגר, לכן המידע שם חלקי או חסר. מומלץ לשמור על פנקסי החיסונים רגילים, אם אינכם רואים במאגר הדיגיטלי את המידע הקיים בהם.
המאגר יהיה זמין לנו רק לאחר זיהוי מאובטח. ויהיה זמין גם לצוות הרפואי המטפל בנו. תמיד נוכל להוריד משם את הפנקס המעודכן.
מטרת המאגר היא לשפר את המעקב הרפואי אחר החיסונים - גם שלנו וגם של הרופאים שלנו. המידע במאגר יעזור לטפל בנו בשעת חרום (למשל - בזמן פציעה חמורה יוכל הצוות המטפל להתעדכן מיידית מה מצבו של המטופל מבחינת חיסוני הטטנוס).
![]() |
עומדים בתור להתחסן נגד פוליו בסן-אנטוניו, בטקסס, ב-1962. המקור: CDC/Stafford Smith |
לקריאה נוספת
על מאגר החיסונים הדיגיטלי - באתר הממשלתי
כתבה מ-YNET - על יציאת היוזמה לדרך - איתי גל - יוני 2017
היסטוריה של החיסונים, על קצה המזלג - דרור בר-ניר - 2018
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה